Cadeautips voor de wijnliefhebber: succes gegarandeerd!

Een heerlijke fles wijn is natuurlijk altijd een leuk cadeau om aan iemand te geven. Maar ja, we vinden dit niet altijd een super origineel cadeau. Gelukkig zijn er hele bijzondere wijnen te koop en kun je zo’n wijncadeau ook op allerlei leuke manieren personaliseren. In ieder geval maak je een echte wijnliefhebber altijd blij met een goede fles wijn. We hebben vijf tips op een rij gezet voor het perfecte wijncadeau. Lees even mee dan weet je zeker dat jouw wijncadeau straks in de smaak zal vallen.

Een natuurwijntje

Natuurwijnen zijn bezig met een enorme opmars in de afgelopen jaren. Aan deze wijnen worden geen chemische stoffen toegevoegd en daarom zijn ze heel puur van smaak. Zo’n wijn zal zeker in de smaak vallen bij iemand die van wijnen houdt. Het aanbod aan natuurwijnen wordt ook steeds breder en de kwaliteit steeds beter. Je proeft er de pure ongefilterde smaken van bessen, fruit, hout of vanille in. Ook krijg je van zo’n wijn geen hoofdpijn of andere bijwerkingen. Ook beter voor je gezondheid dus.

Wijn met een verhaal

Een wijnbox met een paar bijzondere wijnen is natuurlijk net even iets specialer. Denk bijvoorbeeld aan een serie wijnen van drie verschillende generaties wijnmakers. Elke wijnsoort heeft daarbij zijn eigen unieke kenmerken en smakenpalet. Alledrie de wijnen zijn gemaakt van honderd jaar oude wijnstokken en hebben een lange houtrijping gehad. Leuk als cadeau om te proeven welke verschillen en/of bijzonderheden er zijn tussen deze drie generaties wijnmakers.

Gepersonaliseerd etiket

Ook dit is een heel leuk cadeau. Je zoekt daarbij zelf een overheerlijke fles wijn uit. Vervolgens laat je daarna online een leuk etiket printen met een unieke foto of boodschap erop. Denk aan een leuke foto van jullie samen of een foto die je speciaal voor de gelegenheid maakt. Reken maar dat je hiermee succes hebt!

Laat je je cadeau bezorgen door een webshop, dan is de fles of box mooi ingepakt met een kaartje en boodschap erbij. Zo’n fles wijn cadeau geven ziet er dus feestelijk uit. Ook is het echt een verrassing wanneer er ineens een cadeau bij je thuis wordt bezorgd.

Een gouden, zilveren of koperen wijn

Misschien niet iets voor de echte wijnliefhebber, maar wel voor iemand die van iets origineels of geks houdt. Ook zeer geschikt voor een jubileum (zilveren, koperen bruiloft, jubileum werk et cetera). Er bestaan fruitwijnen met bubbels met een gouden, zilveren of koperen gloed. Heerlijk voor op warme dagen en superleuk om te zien. Want wanneer je de fles beweegt, dan zie je deze gouden of zilveren stroom door de flesn heen bewegen. Net zolang tot de hele fles zilver, goud of koper is. En ook in het glas zie je deze golden glow.

Kristallen wijnafsluiter

De echte wijnliefhebber heeft vaak al kristallen decanteer kannen, thermometers, glazen et cetera. Maar een fraaie losse wijnstopper voor op een wijnfles is vrijwel altijd een welkom cadeau. De echte wijnfanaat opent vaak meer flessen tegelijk en dan zijn dit soort afsluiters superhandig. Zo blijven je wijnen perfect van smaak ook wanneer je ze even open hebt staan. De Coravin en kristallen of metalen wijnstoppers zijn zeer populair. Of geef een fraai kristallen kaasplateau met wat heerlijke kazen bij je fles wijn cadeau.

Gerelateerde producten

Nikki.Amsterdam The.Bowl
 • Wijnsoort: Champagne
 • Wijn afkomstig uit de regio: Champagnestreek
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 449,00 bij Wijny.nl
XXL Champagne emmer
 • Soort wijn: Champagne
 • Regio: Champagnestreek
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 249,95 bij Wijny.nl
Nikki.Amsterdam The.Bar Table
 • Wijnsoort: Champagne
 • Regio: Champagnestreek
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 1495,00 bij Wijny.nl
Nikki.Amsterdam The.lampion S
 • Wijnsoort: Port
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 169,00 bij Wijny.nl
Nikki.Amsterdam The.lampion L
 • Soort wijn: Port
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 269,00 bij Wijny.nl
Nikki.Amsterdam The.lampion M
 • Wijnsoort: Port
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 219,00 bij Wijny.nl
Light Drink
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 350,95 bij Wijny.nl
Wijnset in PU Hoes
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 10,95 bij Wijny.nl
Elegante wijnset gepresenteerd in houten doos
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 19,95 bij Wijny.nl
Rode wijn uit Frankrijk
El Pacto Rioja Crianza Giftpack 2 flessen
 • Land van herkomst: Frankrijk
 • Soort druif: Tempranillo druif
 • Soort wijn: Rode wijn
 • Deze wijn komt uit: Rioja
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 31,50 bij Wijny.nl