Kies voor een verfrissende wijn zonder alcohol

Gezellig borrelen thuis is iets wat we vaak graag doen en daar hoort natuurlijk ook een lekker drankje bij. Maar wat moet je nou drinken wanneer je zwanger bent, na de borrel nog naar huis moet rijden, nog net wat te jong bent om te drinken of je simpelweg niet van alcohol houdt? Tegenwoordig is er een steeds ruimer assortiment aan alcoholvrije dranken en in deze blog lees je meer over de mogelijkheden die er zijn.

Alcoholvrij bier

Steeds meer bierdrinkers kiezen bewust voor een alcoholvrij of alcoholarm bier. De bieren zijn te krijgen in veel verschillende soorten en smaken en doordat het assortiment steeds breder wordt heeft de consument ook meer keuze en zullen zij sneller kiezen voor een alcoholvrije optie dan voorheen. Naast het brede assortiment bevatten alcoholvrije bieren ook veel minder calorieën dan normaal bier, nog een voordeel dus! Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de alcoholvrije variant van Heineken het meest in de buurt komt van een normaal biertje en als het lekkerste werd beoordeeld. Daarnaast kwamen Amstel en Grolsch ook hoog in de ranking maar werden de alcoholvrije bieren van Bavaria en Warsteiner als slechtst beoordeeld. Toch zijn niet alle alcoholvrije bieren ook echt alcoholvrij, in sommige varianten zit toch een laag percentage tussen de 0,1 en 0,5%. Check dus van tevoren goed het etiket wanneer je absoluut geen alcohol mag of wil nuttigen.

Alcoholvrije wijn

Ben je niet zo’n bierliefhebber en drink je liever een glaasje wijn? Dan zijn er ook zeker goede opties voor jou! Het assortiment in alcoholvrije wijn groeit ook steeds meer. De alcoholvrije wijnen zijn in alle soorten te vinden; witte, rode, rosé en bruisend. Naast dat er veel keuze is in alcoholvrije wijnen, is het toch lastig om de echte smaak van de wijn te creëren. In tegenstelling tot de alcoholvrije bieren zijn er nog niet veel wijnen die echt heel erg lijken op de wijn met alcohol. Toch wordt het drinken van non-alcoholische dranken steeds populairder. Bij de Alcoholvrijshop zijn niet alleen alcoholvrije bieren en wijnen te koop maar nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan de populaire drankjes gin en limoncello, ook deze zijn te krijgen in een alcoholvrije variant waardoor je gewoon gezellig een borrel mee kunt drinken.

Kortom, wanneer je even niet in de gelegenheid bent om te drinken om wat voor reden dan ook, dan zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om toch de smaak te kunnen ervaren maar dan zonder de alcohol.