Online wijn kopen? Hier moet je op letten!

Maar online wijn bestellen kan ook lastig zijn. Je bent immers niet in staat om advies in te winnen over de wijn die je nodig hebt. Misschien hoef je nu niet meer te zeulen met zware flessen, maar je vraagt je misschien wel af hoe dit dan moet die eerste keer. Waar moet je op letten als je online wijn gaat kopen? In deze blog geven we je een aantal tips. 

Houd rekening met het aanbod 

Wanneer je op zoek bent naar de juiste webshop om jouw wijnen te bestellen, kom je al gauw tot de conclusie dat het aanbod erg groot is. Er zijn ongelooflijk veel websites waar je terecht kunt. Hoe maak je dan een keuze? 

Houd allereerst altijd rekening met het aanbod. Zo zijn er bijvoorbeeld winkels die enkel rode of witte wijnen aanbieden. Prima als je slechts een variant ervan drinkt, maar wat nou als er mensen mee-eten? Mensen die een geheel ander favoriet drankje hebben? Het is dan wel zo prettig als je alles bij dezelfde aanbieder kunt bestellen. Kies daarom bij voorkeur voor een aanbieder met een extra groot en divers aanbod. 

Wijnkennis 

Daarnaast is het fijn als er ook mensen binnen de winkel aanwezig zijn met kennis over wijn. Normaal gesproken kun je in fysieke winkels natuurlijk om advies vragen. Maar dit is een stuk lastiger als je online een bestelling plaatst. Hoewel het gelukkig niet onmogelijk is. Wanneer je op zoek gaat naar een webshop met echte deskundigen aan het roer, dan zou je hier natuurlijk eenvoudig advies kunnen inwinnen. Leg uit waar je de wijn voor nodig hebt en zij kunnen je precies vertellen wat de beste keuze is. Kies dus voor een webshop waarbij je ook digitaal van wijnadvies voorzien kan worden. 

Houd rekening met de gelegenheid

Lukt het je niet om een goede keuze te maken uit de verschillende wijnen? Simpelweg omdat je heel veel lekker vindt of omdat het aanbod gewoon te groot is? Dan kun je al een groot deel van het aanbod beperken door rekening te houden met de gelegenheid. 

Geef je bijvoorbeeld een groot diner? Bepaal dan van tevoren eerst welke gerechten er geserveerd gaan worden. Zo weet je ook zeker welke rode of witte wijn hierbij past. Hierbij kun je als uitgangspunt gebruiken dat witte wijn vooral heel goed smaakt bij lichte gerechten. Denk aan salades, visgerechten en gevogelte. Rode wijn versterkt beter de smaak van volle, aromatische gerechten. Denk bijvoorbeeld aan stoofpotten en rundvleesgerechten. Het is vaak een kwestie van uitproberen en experimenteren om te ontdekken welke wijn bij welk gerecht past. Probeer dus eens wat verschillende smaken uit en je zult merken dat ervaring echt telt. Hoe meer je bekend wordt met het combineren van de verschillende smaken, hoe beter dit zal gaan.