Ontdek nieuwe wijnen

Ben je klaar voor een nieuw soort wijn? Of ben je net begonnen met het drinken van wijn, maar weet je niet zo goed wat je wel en niet lekker vind? Je vraagt je simpelweg af wat er allemaal te koop is. Er zijn veel wijnen te vinden en er valt daarom ook veel te ontdekken. Neem bijvoorbeeld Tenuta Sant'Antonio, een merk dat je misschien nog niet kende, maar wat wel een echte aanrader is. In dit artikel helpen we je graag een stukje verder, zodat jij de wijn vindt die past bij jou!

Hoe ontdek je nieuwe wijnen?

Nieuwe wijnen ontdekken kun je doen op verschillende manieren. Je kunt een abonnement nemen op wijnboxen, dan krijg je elke maand een nieuwe wijn thuis gestuurd en hoef je zelf niet te zoeken naar een nieuwe wijn. Het is ook mogelijk om online te zoeken. Online vind je vaak de meest unieke wijnen. Het is misschien niet de meest voor de hand liggende manier, want je kunt niet proeven. Wel is dit één van de makkelijkste manieren om je wijnen te vergelijken. Je kunt het doen op een moment dat het jou uitkomt en je kunt er net zoveel tijd voor nemen als je zelf wilt. Wanneer je toch twijfelt, kun je altijd nog naar een wijnspeciaalzaak om advies te vragen.

Oude- en nieuwe wereldwijnen

Wanneer je kijkt naar het verschil tussen oud- en nieuwe wereldwijnen, is er een verschil te vinden. Bij de nieuwe wereldwijnen proef je veel fruit. Deze wijnen zijn soepel en vol van smaak. Deze wijnen kun je daarom makkelijk drinken zonder iets erbij. De oude wereldwijnen zijn zelden zo uitgesproken als de nieuwe wereldwijnen. Deze ingetogen wijnen zijn zuurder en minder soepel van smaak. Het is goed om hier rekening mee te houden wanneer je zoekt naar jouw favoriete wijn.

Met deze wijnen ga je niet de mist in

Er zijn een aantal wijnen te vinden waarmee je niet de mist in kunt gaan. Een aantal hiervan vind je hier op een rijtje:

- Spätlese, een zoete witte wijn uit Duitsland.

- Graves Superieur, een zachte zoete wijn uit Frankrijk.

- Château Haut-Bergeron Sauternes, een dessertwijn uit Frankrijk.

- Sparkling Tea, dit is een moderne wijn uit Denemarken.

Blijf proberen

Het is goed om wijnen te blijven proberen. Zo kom je sneller bij de wijn die bij jou past. Dit gaat natuurlijk niet online. Probeer eens een nieuwe wijn wanneer je in de supermarkt staat, of kijk wanneer je uiteten gaat naar een wijnnaam die je nog niet voorbij hebt zien komen. Door te blijven proberen vind jij de wijn die bij jou past.