Welke wijn past het beste bij de barbecue?

Bij verschillende soorten gerechten horen verschillende wijnen. De ene wijn past namelijk beter bij een bepaald gerecht dan een andere wijn. Nu we de winter weer achter ons gelaten hebben, komt het barbecue seizoen ook weer langzaam in zicht. Bij een lekker stukje vlees drinkt men ook graag een glaasje wijn, maar welke wijn past nu het beste bij barbecue gerechten? Om jouw barbecue beleving te vergroten en ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van je barbecue, is het aan te raden om vooraf goed na te denken over de wijn die je serveert bij de barbecue gerechten. Wij geven je een aantal tips waarmee je een goede start kunt maken.

Wijn afstemmen op gerecht

Een gerecht dat veel op de barbecue wordt bereid is rundvlees. Bij een lekker stuk rundvlees hoort een wijn met een wat hogere zuurgraad, en daarom wordt een cabernet sauvignon, een merlot of een syrah aangeraden. Kies je voor varkensvlees op de barbecue dan past daar een soepele rode wijn bij. Naast rundvlees en varkensvlees wordt door veel thuiskoks ook kip gebruikt op de barbecue. Kip wordt niet alleen het meest veelzijdige stukje vlees genoemd omdat het bij veel gerechten gebruikt kan worden, maar ook omdat er veel wijn goed bij past. Zowel witte als rode wijn kan prima gecombineerd worden met kip van de barbecue. Kies je voor rode wijn, dan is het aan te raden om het bij kip te combineren een rode wijn met fruitige smaak.

Invloed van type barbecue

De elektrische barbecue is steeds meer in opkomst, en dus vragen ook steeds meer mensen zich af of het type barbecue invloed heeft op de wijnkeuze. Het antwoord is eigenlijk simpel, dat heeft geen invloed. Een stukje vlees zal wellicht een iets andere smaak hebben wanneer je het op een gasbarbecue bereidt in plaats van op een elektrische barbecue, maar daardoor wordt geen andere wijnsoort geadviseerd. Welk type barbecue je voorkeur ook heeft, het is beide een prima keuze. Beide soorten hebben voor- en nadelen. Zo heeft een elektrische barbecue wel invloed op je energieverbruik, wat je kunt gaan merken in de energiekosten. Het is dus aan te raden om te kijken of er energieleveranciers zijn die jou een voordeliger tarief kunnen bieden.

Welk type barbecue je ook gebruikt en wat voor soort gerechten je voorkeur ook hebben, als je het combineert met de juiste wijn, kan dat je avond nóg smaakvoller maken!