Welke wijnen passen perfect bij gourmet?

Ben jij benieuwd welke wijnen perfect passen bij gourmet? Misschien ben je van plan om binnenkort traditioneel te gourmetten of ben je van plan om een vega gourmet te organiseren. En natuurlijk wil je dan de lekkerste wijnen aan je gasten aanbieden, maar wat zijn dan precies de lekkerste wijnen? In dit artikel vertellen wij je welke soorten wijnen geschikt zijn voor jouw manier van gourmetten. Zit je er klaar voor? Lees dan snel verder en ontdek onze heerlijke wijntips.

Vlees

Als je vooral vlees en kip eet bij het gourmetten, betekent dit dat je met veel diverse smaken te maken hebt. Bij iedere smaak past weer een andere goede wijn. Bij biefstuk kun je het beste Catena malbec drinken, maar bak je garnalen, dan is een sauvignon blanc wijn hier onmisbaar bij. Nu hoef je uiteraard niet voor elk gerecht een andere wijn op tafel te zetten/ Er is een druivensoort die bij alle smaken past en dat is de merlot. Bij merlot zijn zachte druiven toegepast die perfect passen bij de verschillende smaken van je gourmetgerechten.

Vooral vis en/of groenten

Wanneer je vooral vis en groenten tijdens het gourmetten eet, dan is merlot wellicht wat minder passend. Je kunt dan het beste als je veel vis eet kiezen voor verschillende witte wijnen. Hierbij kun je denken aan chardonnay, sauvignon blanc en grüner veltliner. Deze wijnen passen perfect bij gegrilde vis. Wanneer je vooral groenten bij het gourmetten eet, omdat je bijvoorbeeld voor vegetarisch gourmetten kiest, kun je het beste een fruitige rode wijn drinken. Denk hierbij aan de pinot noir of de syrah. Met deze wijnen geniet je nog meer van jouw vegetarisch gourmet.

Kies voor wat jij het lekkerst vindt

Je weet nu precies welke wijnen je kunt drinken bij een gourmet met vooral vlees en wat je moet inschenken bij een gourmet met vooral vis en groente of alleen groente. Echter is het nog veel belangrijker om een wijn uit te kiezen die je ook echt lekker vindt. Je kunt ook eens wat verschillende gerechtjes gaan gourmetten en verschillende wijnen hierbij uitproberen. Zo kom je erachter welke wijn je lekker vindt bij welk gerecht. Ook weet je zo precies wat je jouw gasten kunt inschenken als ze bij je komen gourmetten, want je hebt de smaken immers al zelf geproefd. Wij wensen je veel succes met gourmetten en alvast eet smakelijk!