5 redenen waarom kunststof wijnglazen de toekomst zijn

Bij een evenement buiten is het altijd oppassen met glas. Wijn- en champagneglazen zijn nu eenmaal elegant maar ook zeer breekbaar. Juist dat dunne glas geeft onplezierig scherpe splinters. Veel gemeenten verbieden dan ook het gebruik van echt glas bij grote evenementen waar ook drankjes worden aangeboden. Maar om wijn of champagne te drinken uit plastic witte wegwerp bekers?

Gelukkig is er een oplossing: mooie kunststof wijnglazen en kunststof champagneglazen voor buiten. Deze zullen zowel in de horeca als thuis de toekomst zijn omdat ze vele voordelen hebben en maar een enkel nadeel.

1. Polycarbonaat is zeer helder

De kunststof polycarbonaat is de basis voor mooie kunststof wijnglazen en champagneglazen voor binnen en buiten. Het materiaal lijkt veel op glas en heeft dezelfde helderheid en elegantie. Om die reden is het zowel geschikt voor een ouderwetse buurt bbq tot een elegant bruiloftsfeest waar de champagne rijkelijk vloeit.

2. Kunststof wijnglazen zijn onbreekbaar

De belangrijkste reden dat kunststof wijnglazen de toekomst vormen, is uiteraard dat ze onbreekbaar zijn. Stel je dat maar eens voor. Eindelijk een feest waarbij geen glazen sneuvelen of dat nu buiten of binnen wordt gevierd. Het is nu eenmaal onvermijdelijk dat bij een feestje er af en toe een glas valt. Buiten, maar ook binnen, geeft dat vaak een heel gedoe als er scherven moeten worden geruimd. Dat is vanaf nu niet meer nodig. Ideaal tijdens een barbecue!

3. Kunststof wijnglazen wegen gewoon minder

Polycarbonaat weegt beduidend minder dan glas. Een kunststof wijnglas heeft dan ook aanzienlijk minder gewicht dan zelfs een wijnglas van dun glas. Dat heeft voordelen in de horeca maar ook gewoon thuis, zowel bij het opbergen als bij het serveren. Het drinkt ook gewoon prettiger als je aan het gewicht gewend bent.

4. Kunststof glazen zijn eenvoudig schoon te maken

Polycarbonaat kan ook hoge temperaturen verdragen zonder dat de vorm verandert. Dat betekent dat je glazen eenvoudig schoon kan maken met de hand en warm water. Maar ook in de vaatwasser kan je de kunststof wijn- en champagneglazen eenvoudig laten reinigen. Je kan de glazen dus gewoon blijven gebruiken en ook als decoratie gebruiken in je kast.

5. Polycarbonaat kan eenvoudig worden bewerkt

In de horeca is het plezierig als glazen eenvoudig kunnen worden bewerkt. Dat kan bijvoorbeeld met een logo of een grappige tekst. Bij glas is graveren een hele klus en om die reden alles behalve goedkoop. Kunststof glazen kunnen met veel minder moeite worden bewerkt en derhalve ook met minder kosten. Dat is prettig voor de horeca maar ook voor thuis. Glazen personifiëren is tenslotte ook helemaal in. Zo maak jij van je glasservies thuis ook een bijzondere collectie. Dat eenvoudige bewerken heeft ook een klein nadeel. Een glas van kunststof zal eerder krassen dan een exemplaar van glas, maar de vele voordelen wegen daar beslist tegenop.

Als jij besluit om wijn- en champagneglazen te kopen van kunststof, kijk dan meteen eens naar de vele andere items die er tegenwoordig te koop zijn op dit gebied. Wist je trouwens al dat kunststof glazen ook voordelig zijn?