Dit zijn de beste wijn apps voor je smartphone

De smartphone valt al langer niet meer uit ons leven weg te denken. Ook wijnliefhebbers kunnen het maximale uit hun slim toestel halen. Een goede wijn app maakt het leven een stuk eenvoudiger of biedt gewoon een leuke meerwaarde. Maar welke wijn apps je op jouw smartphone hebben moet en wat volgens ons de beste wijn apps zijn? Dat lees je hieronder.

Beste wijn app scanner: Vivino

Er zijn tegenwoordig steeds meer wijn apps waarmee je het wijnetiket kan scannen. Via zo’n wijnetiket app kan je snel meer informatie verkrijgen over die ene fles wijn. Denk maar aan de kwaliteit van de wijn, het druivenras, de afkomst, recensies en allerlei suggesties. Wat ons betreft is Vivino de beste wijn app binnen dit segment. Dit omdat het veel meer doet dan louter informatie verstrekken. Het staat je immers toe om zelf notities op te slaan en jouw favoriete wijntjes aan te duiden. Dat flesje in een restaurant in Spanje hoeft dus niet in de vergetelheid te verdwijnen, maar kan je ook enkele maanden later nog steeds herontdekken. Deze wijn app is beschikbaar voor Android en iOS, dus je kan ‘m zowel op jouw Samsung smartphone als iPad installeren!


Beste wijn app voor wijnsuggesties: &Wijn

Wat ons betreft zijn er hier twee wijn apps die het goed doen: WineStein en &Wijn. Die eerste app geeft voor ieder gerecht een passende wijn aan. De tweede app is ontsproten uit het harde werk van sommelier en topkok Thom van der Heide, Edgar Groeneveld (sommelier van het jaar in 2011) en Felicia Alberding (journaliste bij Elle Eten). Het voordeel van deze app is de Nederlandse achtergrond, waardoor je ook vlot Nederlandse gerechten kan raadplegen. Ook pakweg wijn bij asperges komt dus aan bod. Bovendien kan je ook nagaan welke wijn bij een bepaalde kaas past. De weergegeven wijnen zijn tot slot wijnflessen die je ook gewoon in de supermarkt vinden kan, terwijl je eenvoudig favorieten aan deze wijn app kan toevoegen. Wat ons betreft is &Wijn dan ook de beste wijn app voor wijnsuggesties.

Lees ook: dit is waarom de wijn van de Aldi een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding heeft

Beste wijn app om verkooppunten te vinden: Wijnshaker

Tegenwoordig kan je jouw wijn uiteraard gewoon online bestellen. Maar wie nog snel even een fles nodig heeft, zal Wijnenkoning niet zomaar kunnen raadplegen. Via de wijn app Wijnshaker vind je altijd een verkooppunt in de buurt. Zo kan je via WineStein en &Wijn op zoek gaan naar goede suggesties om vervolgens even te zoeken waar je de desbetreffende fles kopen kan. Hoewel het heel innovatief lijkt te zijn, is het eigenlijk niets meer dan een spin off van de Wijnalmanak en biedt in de eerste plaats dus tips en advies. Toch is het een handig digitaal hebbeding voor iedere wijnliefhebber.


Beste wijn app om wijn te beoordelen: Delectable

De wijn app Delectable is een handige wijn app om etiketten te scannen, net zoals Vivino dus. Eerder haalden we echter al aan dat Vivino onze voorkeur draagt indien het om de scan van de wijnfles gaat. Op een ander niveau weet de wijnetiket app Delectable ons echter wel te charmeren. Het is immers heel eenvoudig om jouw eigen schaalindelingssysteem te construeren en een en ander te koppelen met sociale media. Dat maakt de wijnbelevenis veel interactiever en socialer. Vooral de recentste update waardoor deze app sneller is gaan werken, maakt hem op vlak van recensies onze favoriet. 

Lees ook: Checklist voor het maken van jouw eigen wijn

Beste wijn app om wijnen te ontdekken: Wine-Searcher

Voorgaande wijn apps bieden voornamelijk extra informatie over wijnen die je reeds kent of die je in de winkel tegen het lijf loopt. Enkel WineStein en &Wijn bieden echt suggesties aan. Wil je echter nieuwe wijnen ontdekken? Dan is de wijn app Wine-Searcher een aanrader. Via deze app doorzoek je een database met ongeveer tien miljoen flessen wijn, allemaal gesorteerd per land, prijs, stijl, druif… De app biedt eigenlijk ook de andere functionaliteiten die we onder andere al kennen van Wijnshaker en Delectable, maar wij vinden ‘m hier wel minder geschikt voor de Nederlandse markt. Om wijnen te ontdekken, is het echter wel onze favoriet. Bovendien gebruiken we ‘m ook graag voor het ontdekken van cognac, gin, whisky, bier en zelfs tequila en bourbon.


Beste wijn app voor quizzers: Connaisseur

Wie er nu de beste wijnkenner is van jouw vriendengroep? Dat valt moeilijk te zeggen. Of toch wel? Via de wijn app Connaisseur valt het pleit alvast veel eenvoudiger te beslechten. De app is er een van de hand van wijnjournalist Harold Hamersma en bevat bijna vijfhonderd vragen over wijn. Des te meer vragen je kan beantwoorden, des te hoger jouw niveau zal zijn. Maandelijks valt er bovendien een kistje wijn te winnen, maar geloof ons vrij: het is absoluut niet eenvoudig om de beste wijnkenner te worden. Toch is het een leuke breintrainer en kan je jouw wijnkennis ook met die van vrienden vergelijken.

Gerelateerde producten

Rosé uit Verenigde Staten
Black Stallion Bucephalus Red Blend
 • Wijn is afkomstig uit: Verenigde Staten
 • Wijnsoort: Rosé
 • Wijnregio: Napa Valley
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 249,95 bij Wijny.nl
Rode wijn uit Zuid-Afrika
Boekenhoutskloof Franschhoek Cabernet Sauvignon
 • Wijnland: Zuid-Afrika
 • Soort druif: Cabernet Sauvignon druif
 • Soort wijn: Rode wijn
 • Deze wijn komt uit: Western Cape regio
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 41,95 bij Wijny.nl
Rode wijn uit Zuid-Afrika
Boekenhoutskloof Stellenbosch Cabernet Sauvignon
 • Wijn is afkomstig uit: Zuid-Afrika
 • Druivensoort: Cabernet Sauvignon druif
 • Wijnsoort: Rode wijn
 • Deze wijn komt uit: Stellenbosch
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 41,95 bij Wijny.nl
Karas A Tale of 2 Mountains red
 • Wijn is gemaakt van: Malbec druif
 • Wijnsoort: Rode wijn
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 9,95 bij Wijny.nl
Karas Classic Red
 • Wijn is gemaakt van: Cabernet Franc druif
 • Wijnsoort: Rode wijn
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 12,95 bij Wijny.nl
Rode wijn uit Zuid-Afrika
Bergsig Estate Icarus Red
 • Land van herkomst: Zuid-Afrika
 • Soort wijn: Rode wijn
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 32,50 bij Wijny.nl
Voskevaz Katarine Red Dessert Wine
 • Soort wijn: Dessert
Levertijd: 1 dag, verzendkosten: € 6,95
€ 19,95 bij Wijny.nl